top of page

't verhaal van

LEON

CCI_000062 (2).jpg
CCI_000062 (2).jpg

Eerste generatie

De eerste generatie Vennens op ons familiebedrijf:

petere Leon. 

Geboren in 1928 in Bazel in een groot landbouwersgezin. Hij trouwde later met Maria en nam de boerderij over van haar ouders. 

Vader van vier kinderen en hardwerkende landbouwer, met een groot hart voor zijn stiel. Een stille genieter ook wel, die altijd te vinden was voor een grapje of een kwinkslag.

Een man van weinig woorden, maar steeds tevreden. 

Hij hield van veel en lekker eten, liefst gewone boerenkost.

Waarbij hij telkens, op z'n Bazels, kon zeggen:

Da smakt!

CCI_000062 (2).jpg
_MG_5381-Enhanced-NR.jpg

Derde generatie

Wij zijn Dorien en Karl en wij hebben sinds een paar jaar het varkensbedrijf van de ouders van Karl overgenomen.


Onze varkens worden met de grootste zorg behandeld en krijgen voeder dat we volledig zelf samenstellen en produceren. Hierin zit bijvoorbeeld maïs, tarwe en gerst, die we zelf telen in onze akkerbouwtak. Daarnaast worden er ook reststromen uit de menselijke voeding gebruikt. Denk hierbij aan overschotten uit koekjesfabrieken, reststromen uit de bloemmolens, bietenpulp uit de suikerraffinaderij...
Op die manier dragen wij ons steentje bij aan een circulaire economie.

Varkens houden is onze grote passie en die passie willen we graag delen met jullie, de consumenten.

Wij willen jullie varkensvlees aanbieden, zoals petere Leon het graag had: eerlijk en lokaal geproduceerd en met een heerlijke, pure smaak.
We willen jullie laten proeven van al het lekkers dat onze varkens te bieden hebben, volgens de ambachtelijke technieken van vroeger (dus zonder toevoegingen of bewaarmiddelen) en verwerkt in moderne bereidingen, zodat er voor elk wat wils is.

bottom of page